Fondator

SWIMBI menu


PETRU LUHAN, un specialist de talie europeană

www.luhan.ro


Accesarea fondurilor europene reprezintă, astăzi, o problemă vitală,atât pentru dezvoltarea României, cât şi pentru fiecare antreprenor activ, astfel că Petru Luhan, fondator al firmei EMAS Business Consulting SRL – European Money Access Solutions a înţeles să-şi pună la dispoziţia celor interesaţi de dezvoltarea propriilor afaceri, vasta sa experienţă europeană.


În vârstă de 40 de ani, Petru Luhan este absolvent al Institutului de Studii Economice din Osnabrück, Germania, şi al programului de masterat Economie Internaţională şi Management Global şi Finanţe din cadrul aceleiaşi universităţi, cu programe de stagiatură cadrul Parlamentului German, Deutscher Bundestag şi în cadrul Deutscher Bank, dar şi cu programe de schimb de experienţă şi formare în S.U.A. şi Australia.


În acelaşi timp, Petru Luhan este autorul mai multor lucrări de un larg interes, publicate atât în germană, cât şi în română, precum „Komparatives Management”, respectiv „Cultura comparativă managerială”.

Petru Luhan şi-a început activitatea în Germania, la Frankfurt am Main, ca Finance controller la Continental Automotive Systems, după care a preluat diferite responsabilităţi manageriale în mari companii multinaţionale, precum Petrom SA şi Continental Automotive Systems.


Cu o activitate deosebit de amplă şi de diversă, Petru Luhan a deţinut funcţia de Administrator Public al judeţului Suceava, după care a obţinut mandatul de europarlamentar, devenind membru în comisiile pentru dezvoltare regională, pentru afaceri economice şi monetare şi în cea pentru libertăţi civile, justiţie
şi afaceri interne, ocupând şi funcţia de vice-coordonator al subcomisiei pentru securitate şi apărare, fiind unul dintre cei mai activi europarlamentari români.

În tot acest timp, datorită experienţei şi seriozităţii cu care s-a implicat în nenumărate proiecte de interes naţional sau european,activitatea sa a fost apreciată în permanenţă. Astfel, în cadrul Galei MEP Awards a fost desemnat „Europarlamentarul Anului”, după ce, în 2010, Fundaţia EUROLINK – Casa Europei l-a desemnat „Personalitatea Anului pentru o Românie Europeană”.


Astfel, datorită bogatei experienţe acumulate, atât în mediul privat, cât şi în cadrul administraţiei româneşti şi europene, Petru Luhan este astăzi, unul dintre cei mai avizaţi experţi în problematica atât de complicată, dar atât de importantă a accesării fondurilor europene.