România a absorbit, în actuala perioadă de programare, 3,2 miliarde de euro

România a absorbit, în actuala perioadă de programare, 3,2 miliarde de euro, a declarat marți ministrul delegat pentru Fonduri Europene, Marius Nica, prezent la Tulcea pentru a analiza stadiul implementării mecanismului financiar Investiții Teritorial Integrate-Delta Dunării (ITI-DD).

“În exercițiul 2014-2020, vorbim de sume rambursate de Comisia Europeană de aproximativ 2,6 miliarde de euro pentru programul de agricultură Programul Național de Dezvoltare Rurală (PNDR) și subvenții, precum și de aproximativ 600 de milioane de euro în ceea ce privește fondurile gestionate de Ministerul Dezvoltării și Fondurilor Europene”, a afirmat ministrul delegat Marius Nica, potrivit Agerpres.

Comparând gradul actual de absorbție a fondurilor europene cu cel înregistrat în perioada de programare anterioară, ministrul delegat pentru Fondurile Europene a afirmat că “dacă privim că avem posibilitatea să folosim acești bani europeni până în 2023, suntem cam în aceeași poziție”.

În luna iunie, fostul ministru delegat pentru fonduri europene, Rovana Plumb, declara că la sfârșitul acestui an absorbția fondurilor europene pe cadrul financiar 2014-2020 ar putea fi de 9%.

Suma alocată României pentru 2014 — 2021 este de aproximativ 40 de miliarde de euro.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *